BEZBEDNOST HRANE – BUDUĆNOST ZDRAVE SRBIJE

Kompanija Adria Media Group u utorak, 16. aprila 2019. godine, organizuje konferenciju pod nazivom “Bezbednost hrane – Budućnost zdrave Srbije“ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Cilj konferencije je da se otvorenom diskusijom u tri panela predstave sve novine koje donosi novi zakon o bezbednosti hrane, a predviđeno je učešće najviših državnih zvaničnika, eksperata, predstavnika institucija, organizacija, kompanija i medija.

Održiva poljoprivreda je ključna za dugoročni socio-ekonomski razvoj svake države zato što poljoprivreda vrši snažan uticaj na ostale sektore društva i predstavlja jedan od najznačajnijih stubova blagostanja i razvoja društva.

Benefite održive poljoprivrede osećaju svi – od poljoprivrednih proizvođača, koji ostvaruju direktnu ekonomsku korist i bolji pristup tržištu, preko privrede i povećanog profita usled proizvodnje kvalitetnih proizvoda, do potrošača, koji na tržištu mogu odabrati kvalitetnu, bezbednu i zdravu hranu.

Konferencija će biti emitovana uživo na portalu Kurir.rs.

 

KO PRISUSTVUJE

Na jednom mestu okupiće se predstavnici institucija, kompanija i organizacija kako bi se  kreirao ambijent za preduzimanje konkretnih koraka u implementaciji i razvoju novog zakona o bezbednosti hrane.

 

  • Novi zakon o bezbednosti hrane i otvaranje prve nacionalne referentne laboratorije: tumačenje i sprovođenje zakona
  • Uticaj novog zakona na dalji ekonomski razvoj zdrave Srbije kao potencijal za razvoj zdravih brendova
  • Podrška domaćim proizvođačima putem investicija, inovacija I ulaganja u modernizaciju poljoprivrede

 

ZAŠTO PRISUSTVOVATI

Važnost ove konferencije ogleda se u tome što ćemo prvi put predstaviti i zajedno sa svim akterima na tržištu prodiskutovati o značaju novog zakona i uticaju na dalji ekonomski razvoj. Prezentovaćemo benefite otvaranja nacionalnih referentnih laboratorija i razgraničenja nadležnosti, a pokazaćemo i kako jačanjem lokalnih proizvođača do perspektivne i zdrave ekonomije.

 

ŠTA JE DRUGAČIJE

Sve o investicijama, fondovima, velikim ulaganjima u 2019. za dugoročni socio-ekonomski razvoj, jer poljoprivreda vrši snažan uticaj na ostale sektore društva i predstavlja jedan od najznačajnijih stubova blagostanja i razvoja društva.

 

ORGANIZATOR

Adria Media Group u potpunosti je posvećen stvaranju jasne i održive budućnosti u cilju zadovoljavanja svih potreba našeg višemilionskog auditorijuma: čitalaca naših štampanih izdanja, posetilaca  veb-portala, korisnika mobilnih aplikacija i gledalaca video-sadržaja. Uspešna realizacija poslovne strategije, efikasnost u poslovanju, konstantno podizanje kvaliteta naših proizvoda, permanentno tehnološko unapređenje i pružanje novih mogućnosti klijentima nalaze se u svakodnevnom fokusu naše kompanije.